Apa Itu NFT,Apa Kegunaannya,Cara Buat Duit Dengan NFT Dan 2 WARNING Tentang NFT😱😱😡🤬



Saya terangkan apa itu NFT,kegunaan,kelebihan dan bahaya NFT kepada manusia.
Semoga bermanfaat.

Shopee Monaliza : https://shp.ee/jynxzp9
Lazada Monaliza : https://invol.co/cl7ya7h
Website Monaliza : https://monaliza.com.my/
*Free Same Day Delivery Kota Bharu

Buka Akaun LUNO untuk beli Bitcoin,Ehereum:
https://www.luno.com/invite/URJ33
*Saya letak RM1k dulu,sudah beranak jadi RM5k. Long term investment.

Buka Akaun Gate.IO untuk mula trading Crypto :
https://www.gate.io/signup/7865853
*Saya suka Gate.IO dari Binance sebab lebih banyak pilihan dan senang pantau untung.

==
==
==
==

Channel Telegram Jual Barang Review :
https://t.me/joinchat/xGYaofsTk45hN2I9

Shopee Monaliza : https://invol.co/cl4ytc7
Lazada Monaliza : https://invol.co/cl5eldf
Website Monaliza : https://monaliza.com.amy/


Beli Peralatan Recording Dan Editing Abe Cerah:-

Kamera Hadapan : https://invol.co/cl5jj92
Kamera Broll : https://invol.co/cl5jj99
Smartphone : https://invol.co/cl5jj9i
Editing Laptop : https://shp.ee/rddrakf
Gaming Laptop : https://shp.ee/setrp5x
Editing Monitor : https://invol.co/cl5igo2
Tripod : https://invol.co/cl5jja3
Slypod : https://invol.co/cl5jjaf
C Stand : https://invol.co/cl5jjaj
Microphone : https://invol.co/cl5jjar
Slider : https://invol.co/cl5jjbp
Studio Light : https://invol.co/cl5jjc1
RGB Light : https://invol.co/cl5jjcp
Adjustable Table : https://invol.co/cl5jjcu
Wireless Keyboard : https://invol.co/cl5jjcx
Wireless Mouse : https://invol.co/cl5jjd1
Wireless Headset : https://invol.co/cl5jjd6
Capture Card : https://invol.co/cl5jjdd

Follow TikTok Monaliza :
https://www.tiktok.com/@monalizapc

Follow Instagram Abe Cerah :
https://goo.gl/vioW5m

Beli Barang Komputer Online di Monaliza :

Homepage

.
.
———–
[ABOUT MONALIZA] Beli di Monaliza : https://www.monaliza.com.my
FB Monaliza: https://goo.gl/GwThIb
IG Monaliza : https://www.instagram.com/monalizapc/
LAZADA Monaliza : https://www.lazada.com.my/shop/monaliza-online/
PGMall : https://pgmall.my/MONALIZA-MASTURA
SHOPEE : https://shopee.com.my/monaliza_online
WHATSAPP : https://www.wasap.my/60184024010
.
.

[COLLABORATION & REVIEW] We are very excited to Unbox and Review your product with lowest requirement. Please email us for further discussion :
asraffjeffery@gmail.com

==
==
==
Timestamp:-
0:00 – Sekapur Sireh
1:30 – Mesej Penting
1:45 – Maksud NFT
3:15 – Ciri-Ciri NFT
5:30 – Jenis-Jenis NFT Popular
6:15 – Kenapa Orang Beli Digital Art NFT
8:00 – NFT Game
9:40 – NFT Dalam Dunia Nyata
11:30 – NFT dan kaitan dengan Metaverse Mark Zuckerberg
12:45 – WARNING tentang NFT

Youtube

About Meta

Compruebe también

【ホリエモン】知らないと損する!NFTはね●み講、ブームはいずれ終わる / 堀江貴文 / 切り抜き

ご視聴いただきありがとうございます。 チャンネル登録・高評価宜しくお願い致します♪ 堀江貴文 ホリエモンさんの切り抜きを要約してフルテロップで配信しています! ✅チャンネル登録はこちら↓ https://www.youtube.com/c/horiemonclip – – – – – – – – – …

43 comentarios

  1. Barang2 Yang Ditanya Sempena Sales 12.12 : –

    Webcam Bawah RM100 : https://shp.ee/qb7x4dm

    Mpow Air Wireless Headset RM199 : https://shp.ee/p8ns99m

    DXRacer Air Yang Saya Duduk Sekarang : https://shp.ee/52hepfm

    Wireless Keyboard RM150 : https://shp.ee/2busyam

    Finger Sleeve Gaming Smartphone 20sen : https://shp.ee/g59zvs5

    FSP Dagger PRO SFX PSU 850W : https://shp.ee/f8gmtk5

    Monitor 2K IPS Gaming RM600 : https://shp.ee/38n2h75

    Gaming Headset Audio Music Padu EPOS H3 : https://shp.ee/h4uxw55

    Gaming Headset RM50 : https://shp.ee/rsw24m5

    Monitor Gaming TERBAIK Bajet RM2k : https://shp.ee/zqk6p55

    Digital Drawing Tablet : https://shp.ee/jukgj25

    Monitor Designer Boleh Vertical Asus ProArt : https://shp.ee/2bcky35

    Flydigi Joyone Smartphone Controller : https://shp.ee/s6re7g5

    Headset Bluetooth Untuk Music Bawah RM100 : https://shp.ee/rphyti5

    Laptop Terbaik Bawah RM5k : https://shp.ee/igfm625

    Macbook Air M1 : https://shp.ee/g9zjvm5

    Robot Cleaner Paling Bersih : https://shp.ee/mwn8wd5

    realme Pad (Tablet Bawah RM1000 Rekemen) : https://shp.ee/6bwtjgm

    TWS Ada ANC Bawah RM100 : https://shp.ee/g2xgv4m

    Fifine K658 Streaming Mic : https://shp.ee/utw7ev5

    Best Wireless Gaming Mouse 2021 ROG Keris : https://shp.ee/npjx4m5

    Mic Streaming RM60 Padu : https://shp.ee/x387bum

    3D Printer Ender 3 : https://shp.ee/eum4vz5

    NVME SSD PCIE 4 Paling Laju : https://shp.ee/q6pn995

    Earphone Gaming Padu RM50 KZ : https://shp.ee/wnwzmt5

    SATA SSD Murah Tapi Power : https://shp.ee/p6cagq5

    Keyboard Gaming Bawah RM300 Paling Padu : https://shp.ee/xhw9qr5

  2. Beli sesuatu yang tak bagi manfaat ke ni? Macam nak kayakan orang lain semata semata,tak berapa nak faham

  3. Nft sbnr nya persiapan awal utk crypto currency yg lepas ni akan bergu dia alam maya.. Kita msih blm nmpk idea sbnr tpi sya rasa satu hri nti akam terjdi.. Dh ramai beli tanah sya tgok beli lahh selagi hrga murah.. Semua sbnr nya msuk akal..

  4. boleh tgok vid penerangan dari ytuber pendakwah teknologi..lebih mudah faham dari penerangan dia pasal nft

  5. Tq bro. Baru paham apa itu NFT. Dari penerangan kau, aku dapat simpulkan :

    1) karya yg nak senang dijual, adalah bila kau tiba2 jadi femes. Bila kau femes, kau letak apa pun orang beli, walaupun harga tinggi. Yg upload selfie dari indo tu mmg jackpot la, dia buat nft, & media highlight dia, marketing dah tinggi, lagi senang jual. Pada aku, satu masa akan dapat bukan kartunis je, malab pelakon2 penyanyi yg femes pun boleh buat duit dgn jual tulisan, gambar peribadi and apa2 yg boleh dijual. Jadi NFT ni lagi berjaya kalau kau femes.

    2) karyawan2 dulu hasilkan seni bukan pasal duit. Mereka buat lukisan dgn semangat kesenian & ekspresi bakat yang mereka nak luahkan. Bila ada NFF, sesiapa pun boleh jual. Kau tak perlu kesenian, tapi kau perlu popular. Kau lukis garisan lurus pun, kau boleh jual karya kau berjuta ringgit sebb kau orang femes yg 1 dunia kenal.

  6. nft ni mesti digital art lukis sendiri ke. Tak boleh ke tangkap gambar lpas tu jdikan nft je.

  7. Makin pelik manusia zaman skrg

  8. Microphone punya link rosak keh? Sbb failed to load, fix link pls

  9. Kisah Gazoli everyday …sdh buktiknnya…jual pic selpie dia sndiri ..jutawan..😄

  10. Bila dengar abng ni sembang terus auto subscribe

  11. Ingatkan NON FARM PAYROLL😅

  12. Leonardo Da Vinci bro… Vinci tu bukan Vin see…marah orang Itali nanti..

  13. Dan ramailah artis baru nak up.
    Macam2 lukisan timbul.
    Bagi aku,selagi tak bagi perut kenyang,hilang haus..baik takyah membazir.

  14. Normal skin Layla MLBB bole masuk NFT?😱

  15. Aku pun trjebak..pelan² kayuh😁

  16. Penerangan bagus, cuma suara agak menekan² sangat. Sakit perut ke bro?

  17. 10:54 saya nk bertanya, once 100org tu dh beli token, adakah
    1) Gary masih ada ownership ke atas token tu?
    2) jika org yg 100 tu jual token ke buyer baru, adakah Gary masih dpt royalty?
    tq

  18. Antara NFT dan MINING sy lebih prefer MINING lagi sbb NFT ni kena ad transation FEE yg ni untuk sapa yg pernah mining bitcoin dulu nk tmbah saham atau artistic ja ok laa

  19. yg tutorial thetan arena tu dh buat ke?

  20. nft ni dibuat dlm format apa? jpeg ke? atau psd ke? atau lain?

  21. NFT, bitcoin, metaverse… Dah mcm dunia tipu².

  22. jika nft lulus kerajaan/bank x dpt duit lah cukai no 1 TOLOL

  23. sorry abe, digitaly can be reproduce, physicaly boleh masuk akal la tapi still get out NFT from games

  24. saya screenshot nft orang banyak banyak

  25. Punyalah senang penerangan, masih ada jebon yg tak faham. HAHAHA

  26. Whoaa mamat tu ada sticker digital pikachu hijau! … Hahaha sori2 aku still takleh brain apa yg best NFT benda2 kecik mcm ni. Kalau level monalisa okay laa

  27. Kenapa nft ada kaitanya dengan monyet tak berakal??

  28. benda digital aku nak beli pun pc games dan topup je.konten nft mcm ntah apa2.benda boleh copy paste buat nak beli😂

  29. Hello Monaliza. Saya moderator untuk game Thetan Arena, THG & saya excited untuk dengar explaination serta pandangan abe cerah tentang game tu. EXCITED! XD 😍

  30. bang nak masuk monaliza kena lengkap dos veksin ke?

  31. Ingatkan NFC tadi… Rupanya NFT… Benda baru bagi aku… Hmmm 🤔

  32. pada tahun 1909 yuan shih kai mengadakan pameran di tiensin

    dewan untuk mempromosikan barangan tempatan telah didirikan di peking

    menjelang tahun 1911. kerajaan telah mendirikan landasan kereta api sepanjang 9600

  33. tak habis2 NFT art, game, ticket..think bigger..NFT boleh jadi korang punya IC, geran tanah, kereta, voting ticket PRU, dll..THINK BIGGER!

  34. NFT untuk orang kaya sahaja belum cerita pasal transaction fee lagi

  35. Theatan arena nk kena beli hero utk dpt coin yg byk dgn kena menang selalu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.